Uitgevers in het zonnetje: Geronimo Games

Het is zomer. Tijd voor vakantie, luieren en genieten van prachtig weer. Weinig actie en veel relaxen in de zomervakantie! Zomertijd… komkommertijd? Dacht van niet! Geen komkommers voor Dice Daniel, want wij zetten bordspeluitgevers in het zomerse zonnetje. Deze keer: Geronimo Games! 

Geronimo in het zonnetje

Geronimo Games is een relatief jonge uitgever van spellen. Sinds 2012 houdt het van oorsprong Belgische Geronimo zich bezig met de distributie van spellen in de Franstalige delen van de Benelux. Sinds een paar jaar geven ze ook onder hun eigen label spellen uit en verzorgen zij de uitgaves of distributie van verschillende Nederlandstalige edities van spellen. 

Dit Belgische bedrijf heeft diens naam te danken aan de gelijknamige Apache Geronimo, een Noord-Amerikaanse indianenleider. Geronimo was een man zonder angsten die het opnam voor zijn volk en hun leefgebied. De reden waarom Geronimo Games deze naam heeft gekozen, is omdat ze zichzelf zien als Geronimo’s uit de 21ste eeuw: vanwege hun waarden, principes, duurzaamheid en lange-termijnvisie. 

Ik noemde al dat Geronimo een distributeur is van spellen (of zoals de Vlamingen dat altijd zo mooi zeggen: een verdeler). Geronimo verdeelt onder meer de spellen van grote en kleine Franse en Belgische uitgevers zoals Blue Orange Games, Sit Down! Games, Game Brewer en Gigamic. Geronimo geeft ook sinds een paar jaar titels in eigen beheer uit op de Nederlandstalige markt. Het begon met grote titels zoals It’s A Wonderful World en Maracaibo om de wateren te testen (en succes te boeken). 

Inmiddels zijn er meerdere titels verschenen in het Geronimo gamma in allerlei genres, waaronder The Hunger, Iki, Doodle Dash, Settlement en vele andere titels. De kans is inmiddels groot dat jij vast een spel hebt gespeeld dat door Geronimo is uitgegeven of verdeeld. 

Geronimo spellen voor de zomer

De zomer is de perfecte tijd om spelletjes te spelen zoals we in onze vakantieblog al hebben toegelicht. Ook Geronimo heeft spellen die goed geschikt zijn voor deze zomer. 

Kingdomino neem je door het relatief kleine doosje makkelijk mee in een koffer. De tegels zullen niet eenvoudig van een winderige tafel waaien als je langs het strand of zelfs boven op een berg een spelletje wilt spelen. Het spel is ook erg leuk met twee spelers en is makkelijk te leren aan je vakantieliefde of nieuwe vrienden die je op de camping hebt leren kennen. 

In onze vakantieblog gaven we al aan dat roll/flip-and-writes prima spellen voor tijdens een vakantie zijn. Next Station London is uitdagend spelletje waarbij je metrolijnen moet tekenen. Enige wat je hier voor nodig hebt zijn de velletjes, vier potloden en de kaartjes: het spel neem je dus makkelijk mee. 

Ga je op een singles reis of speel je liever niet samen (of juist coöperatief) dan is Mini Dungeons een uitstekende vorm van tijdverdrijf.

Aan de horizon

Wat heeft Geronimo games voor ons na de zomer in petto? Geronimo brengt later dit jaar onder meer het zwaardere expert spellen zoals Brazil: Imperial en ook Earth uit. Met name de laatstgenoemde titel ontving veel aandacht tijdens afgelopen beurzen. Naast deze titels verzorgt de Belgische uitgever ook de Nederlandstalige edities van het kleurrijke spel Akropolis (waarbij spelers tegels plaatsen om hun Griekse stad uit te bouwen), Karak: Goblin (een losstaand kaartspel dat zich afspeelt in de wereld van Karak) en als absolute kers op de taart: het extreem populaire slagenspel Cat in the Box! Naar welke titel kijk jij het meeste uit?

Giveaway

Samen met Geronimo Games mogen we een zomers spellenpakket weggeven. In dit pakketje zit Kingdomino en Next Station London. Wil jij deze titels winnen? Kijk dan snel op onze Instagram-pagina