Blog: Stuffed Fables gehaakte knuffels

Een van de eerste grote spellen die ik heel bewust samen met mijn vriendin kocht was het verhalende spel Stuffed Fables. Het was rond de kerstperiode en we moesten tijdens de kerstvakantie passen op het huis van haar ouders. We hadden uiteraard al veel spellen meegenomen, maar we hadden ook veel zin een verhalend spel met een gemoedelijke sfeer om in de kerststemming te komen. 

We gingen op pad naar Spellekijn in Leeuwarden en zagen daar de doos van Stuffed Fables. Stuffed Fables was nog niet zo heel lang uit en we wisten eigenlijk niet heel veel van het spel, maar de doos, spelomschrijving en thema wisten ons gelijk te pakken. In Stuffed Fables nemen de spelers de rol aan van een groepje knuffeldieren die hun baasje tijdens haar nachtmerries en dromen proberen te helpen om de overweldigende gebeurtenissen van een opgroeiend kind te verwerken. Tijdens onze vakantie speelde we al verschillende hoofdstukken en werden al snel verliefd op de personages en met name op Flops, een vrolijk en energiek konijntje, en Lumpy, een bang en zeer empatisch olifantje. 

Hoewel het spel figuurtjes bevat van deze personages, waren dit helaas geen pluche beesten en gek genoeg zijn die ook niet verkrijgbaar. Gelukkig is de tante van mijn vriendin heel goed met haken, naaien en alles wat stof en wol te maken heeft. Onder de naam Crealyt verkoopt zijn ook haakpatronen en haar eigen creaties. We hoefden daarom ook niet lang na te denken om haar te vragen om voor ons Flops en Lumpy naar eigen inzichten te haken. 

Op de blog van Crealyt kun je teruglezen hoe ze deze prachtige werkjes heeft gemaakt. Op haar website kun je brei- en haakpatronen vinden en ook andere handgemaakte producten. Wij vinden Lumpy en Flops in ieder geval geweldig geslaagd en we zijn dan ook zeer content dat we op deze manier een leuk aandenken hebben aan een spel dat ons zeer dierbaar is.