OVER ONS

Bedankt voor je bezoek aan www.dicedaniel.nl! Wie zijn wij?

Na honderden potjes Stratego en Risk in zijn jeugd herontdekte Daniël in zijn studententijd bordspellen en liep de hobby later tijdens zijn werkende bestaan uit de hand: welkom Dice Daniel. Hoewel Daniël een groot liefhebber is van complexere strategische spellen zoals Scythe en Root, moet hij tegenwoordig zoveel spelregels bestuderen dat hij een grote waardering heeft gekregen voor eenvoudige dobbelspellen. Overigens is hij nog altijd in voor een klassiek potje Stratego.

Chris is een snackliefhebber pur sang. Voor een frikandel XXL speciaal kan je hem ‘s-nachts altijd wakker maken. Gelukkig is zijn smaak in spellen wat meer verfijnd. Hij houdt van de wat meer complexe bordspellen met strategische elementen en waarbij ontdekken en ontwikkelen centraal staat. Denk aan Tapestry, Clans of Caledonia en legacy spellen. Vroeger kon hij zijn familie helaas lastig overtuigen om eens iets anders dan levensweg te spelen. Gelukkig heeft hij aan Daniël en Rick twee mooie medespelers om lekker veel complexere spellen mee te ontdekken (hoewel het uitleggen van de molen uit Scythe aan Rick toch iets té complex bleek).

Wanneer iemand roept “Zullen we Cthulhu, Death May Die spelen?”, dan duikelt Rick direct uit zijn Wingspan vogelnestje. Ongehinderd door enige kennis van zaken over de molen in Scythe of de communicatie in The Crew, houdt Rick vooral van spellen waarbij je elkaar wat minder hindert. Voor een jurist houdt hij niet zo van confrontatie, tenzij het in teamverband is tegen klassieke of cosmische horrors. Hoewel Eldritch horrors gesneden koek zijn, vreest hij UNO des te meer. Dan nog liever Monopoly…

Met een strategisch inzicht waarvan zelfs het leger van Liechtenstein* voor bedankt, is Per niet bij ieder spelletje de bovenliggende partij. Is daarbij ook een pokerface nodig, dan heb je als tegenstander helemaal een makkelijke middag. Zijn voorkeur gaat uit naar gezelschapsspellen in de letterlijke zin van het woord, naast speelplezier mag er gerust bijgebabbeld worden. Ook zijn engine building games favoriet, liever met simpele kaarten (deckbuilding) dan met ingewikkelde toeters en bellen. 

Kortom: stratego nay, dominion yay. 

* Liechtenstein heeft geen leger 

Stefan is van alle markten thuis: of het nu uren achtereen hetzelfde veel te tactische spel is of een paar vluchtige spelletjes Keer op Keer of Qwixx, hij is geboeid. Maar waar je hem echt voor wakker kan maken zijn de spellen waarbij er maximaal gededuceerd kan en moet worden. Een optrekkende wenkbrauw, een slok uit een biertje of het krabben aan de neus, niets van dat alles zal er te zien zijn als hij in zijn spelkarakter kruipt en de boel bedondert. Een echte pokerface, of beter: pokerbody, dus.