Alien Getaway

1 tot 4 spelers / 10 – 15 min. / 8+

De arme, altijd zo onhandige Zoid heeft een grote blunder begaan, een vergissing van astronomische proporties. Zoid’s kleine ongelukje heeft een kettingreactie in gang gezet die heeft geleid tot de vernietiging van een onbewoonde planeet. Gelukkig kon Zoid op tijd in zijn ruimteschip springen om aan de explosie te ontsnappen. Om de verwoestende puin van de planeet voor te blijven, moet Zoid voorzichtig door het asteroïdenveld navigeren. Help jij Zoid om te ontsnappen?

In Alien Getaway helpen 1 tot 4 spelers Zoid om zijn weg te vinden door een asteroïde veld. Spelers spelen kaarten uit hun hand om een ontsnappingsroute voor dit groene mannetje uit te stippelen. Zoid is echter een ongeduldig klein ettertje en als hij te snel reist en van het spoor raakt, moet de actieve speler een strafpunt nemen. Maar er zijn manieren om van strafpunten af te komen en het nemen van een strafpunt is misschien niet altijd zo erg als het lijkt…

Alien Getaway combineert kaarten leggen, dobbelen en tactisch verzamelen van setjes in een snel spel dat niet van deze wereld is! Spelers stippelen om beurten een route uit door het asteroïdenveld. Elke beurt neemt een speler twee kaarten van de trekstapel. Uit hun hand mogen de spelers zoveel kaarten spelen als ze willen, zolang deze kaarten maar dezelfde waarde of kleur kristal hebben. Voor elke kaart die ze hebben gebouwd, moeten ze 4 dobbelstenen werpen, die aangeven hoe snel Zoid vooruit vliegt. Als er geen route meer is, krijgt de speler strafkaarten. Door deze kaarten op een slimme manier te combineren, kunnen de spelers de strafpunten weer wegspelen. De speler met de minste strafpunten wint.

Victory Tank wordt uitgegeven door Gam’inBIZ en is ontworpen door Michiel de Wit en geïllustreerd door Miša Jovanovic.

Dice Daniel heeft een bijdrage geleverd aan de totstandkoming en ontwikkeling van dit spel.