Review: Wild Space (HOT Games)

“Captain’s log, stardate 41153.7. We reizen nu al voor wat een eeuwigheid voelt door de ontembare en uitgestrekte zwarte ruimte: de Wild Space. Op zoek naar nieuwe planeten heb ik getracht om de beste bemanning samen te stellen. Soms voelt het alsof mijn bemanning een bij elkaar geraapt zooitje apen uit de dierentuin is. Ze poepen het dek onder en bekogelen elkaar, er vervolgens mee. Dat komt natuurlijk omdat mijn bemanning letterlijk bestaat uit apen. En hagedissen. Beren. Octopussen… Hoe kan ik er ooit voor zorgen dat deze beestenbende goed samenwerkt op zoek naar nieuwe planeten…. Wild Space… Wilde dieren bedoelen ze…”

In Wild Space ga je de beste bemanning proberen samen te stellen in slechts 10 beurten. Elke beurt onderneem je een actie door jouw ruimteschip naar een planeet te sturen. Pas goed op, sommige acties kun je slechts een enkele maal nemen, vanwege een ruimtetekort op deze planeten.

Met de acties kun je kaarten trekken en op hand nemen, kaarten weggooien, kaarten voor je op een tableau spelen en ga zo maar door. Door kaarten voor je te spelen, kun je beginnen met verzamelen en soms zelfs extra acties ondernemen. Sommige van deze kaarten leveren punten op aan het einde van het spel, maar het is met name belangrijk om de juiste crew samen te stellen om de meeste punten te verdienen. Weet jij de wilde buitenaardse beesten en de wilde ruimte te temmen?

Wild Space is een fantastisch elegant spel. Het speelt vlot en zeer intuïtief. De symboliek is helder en het spelverloop is erg duidelijk. Na slechts 10 beurten is het spel voorbij en verlang je naar meer. Door goede combo’s te maken, kun je hoog scoren en elk potje voelt daarom ook als een uitdaging om je eigen score te verbeteren. Door de verschillende kaarten, planeten en startopstellingen van spelers is het spel ook nog eens enorm gevarieerd en de artwork is letterlijk art. Beestachtig bordspel van buitenaardse proporties in een kleine box.