Review: Tiny Epic Defenders: the Dark War (Gamelyn Games)

Tiny Epic Defenders is een coöperatief spel in de Tiny Epic reeks uitgegeven door Gamelyn games. In Tiny Epic Defenders wordt de hoofdstad aangevallen door verschillende monsters en een groot kwaadaardig kwaad. Veel slechteriken hebben het op Augmoore gemunt, want er zijn veel slechteriken beschikbaar (des te meer in de uitbreiding). Alleen samen (of solo in de solomodus) kunnen de monsters worden verslagen! Iedere ronde wordt een stapel (een beurt) kaarten doorgewerkt door de spelers. Op deze kaarten staan gebeurtenissen zoals monsteraanvallen of spelersbeurten. Tijdens een spelersbeurt kunnen spelers proberen deze monsters te temmen. Lees ook de recensie van het basisspel.

In The Dark War hebben spelers nog meer mogelijkheden om aan het basisspel toe te voegen. Spelers kunnen meerdere modules toevoegen met gevarieerde spelelementen of zelfs een campagnemodus. Er zijn een hoop nieuwe vijanden die spelers kunnen bevechten. Daarnaast verschijnen af en toe hulpeloze burgers in Augmoore die spelers naar veiligheid moeten brengen voor ze monsters kunnen verslaan. Tevens kunnen spelers nieuwe vaardigheden vrijspelen en gebruiken. In een campagne proberen spelers meerdere eindbazen achter elkaar te verslaan in een soort van bosh rush / gauntlet modus. 

The Dark War maakt Tiny Epic Defenders compleet. Tiny Epic Defenders was al enorm vermakelijk, maar de variatie van The Dark War, maakt deze uitbreiding vrijwel onmisbaar. Een echte aanrader voor liefhebbers van Tiny Epic Defenders!