Review: Rubik’s Cube (Jumbo Games Diset)

Deze kubus staat momenteel in de schijnwerpers in een expositie in het Youseum in The Mall of the Netherlands in Leidschendam. Ik zal je niet voor het blok (of kubus) zetten hoor… maar kom jij de kubus ook vereren? Momenteel is dat door de pandemie en de lockdown helaas ietwat lastig, maar ook buiten kun je deze vierkante 3D puzzel prima oplossen! 

Wie kent het namelijk niet: de Rubik’s Cube van Jumbo Games! De klassieke breinbreker waarbij je alle vlakken van de kubus in dezelfde kleur probeert te krijgen door de vlakken en velden van de kubus te draaien. Zo’n kubus lijkt wel niet op te lossen en het is erg leuk om zelf eerst uit te vogelen of je op eigen kracht de kubus kunt oplossen. Het is gewoon ook erg rustgevend om gewoon lekker te draaien en de klieren met de kubus. 

Het is leuk dat het oplossen van een Rubik’s Cube een heel groot obstakel kan lijken, want het lijkt onmogelijk, maar als je eenmaal begonnen bent, wil doorgaan en het oplossen. Eigenlijk zit er gewoon een algoritme verscholen achter deze puzzel en door het algoritme te begrijpen, kun je de kubus verslaan. Aan het begin probeer je de kubus nog op te lossen met de behulp van gidsen of door uitleg van het internet, maar de uitdaging is vooral om het algoritme en de verschillende fases/stappen waarmee je de puzzel kan oplossen uit je hoofd te leren. De volgende stap is om vervolgens steeds sneller te worden en een bepaalde finesse in je vingers te krijgen. Als je het letterlijk in de vingers hebt, kun je het jezelf nog lastiger maken en de 4×4 kubus proberen!

De kubus staat momenteel in de schijnwerpers in een expositie in het Youseum in The Mall of the Netherlands in Leidschendam. Ik zal je niet voor het blok (of kubus) zetten hoor… maar kom jij de kubus ook vereren?