Review: Power Hungry Pets (Exploding Kittens)

Je kent vast het kaartspel Exploding Kittens waar eens in de zoveel tijd een bommetje afgaat en waarbij spelers met allerlei actiekaarten elkaar proberen te laten ontploffen. Je kent ook vast het kaartspel Love Letter waar spelers een prinses het hof proberen te maken door met acties van hun kaarten de andere spelers uit te schakelen. Twee populaire korte kaartspellen komen samen in deze prille liefde. Is dit spel de bom? 

Power Hungry Pets is een combinatie tussen het spelmechanisme van Love Letter met de illustraties, humor en gekkigheid van Exploding Kittens. Ook voor de spelers die nog nooit Love Letter hebben gespeeld, kan ik het gelukkig kort houden. Het spel is gelukkig erg eenvoudig om uit te leggen en makkelijk om op te pakken.

Aan het begin van het spel worden alle kaarten geschud en wordt een enkele gesloten kaart opzij gelegd (tenzij je slechts met twee spelers speelt, maar het gaat om het algemene idee…). Iedere speler ontvangt een kaart. Tijdens een beurt pak je een kaart van de centrale stapel en speel je een van de twee kaarten op hand open voor je neer. 

Iedere kaart een effect. Sommige kaarten komen vaker voor dan andere. Het leuke aan Power Hungry Pets is dat er ten opzichte van de reguliere Love Letter een aantal kaarten zijn toegevoegd met een redelijke Exploding Kittens flair. Het blijft een leuk kaartspel met artwork dat een hoop spelers zal aanspreken en het is fijn dat er genoeg nieuwe soorten kaarten zijn.