Review: Pole Position (Smart Games)

Weet jij Pole Position te halen door correct bochtenwerk, stressbestendigheid en voldoende ruimtelijk inzicht? 

Smart Games maakt verschillende spellen, puzzels en ook puzzelspellen. Denk bijvoorbeeld aan de IQ-reeks waarbij spelers op basis van een opdrachtenboekje de kleurrijke stukken op de juiste plekken proberen te leggen. Eerder recenseerde we al de IQ-twins. Naast deze abstracte puzzels maakt Smart Games ook thematische puzzels voor jong aan oud. Denk bijvoorbeeld aan een puzzel waarbij eekhoorns nootjes moeten begraven en de speler de eekhoorns moet helpen door de speelstukken in de juiste volgorde te verschuiven. Denk ook aan een puzzel met katten die in dozen moeten. Hou je van auto’s en racen? Smart Games heeft sinds kort het puzzelspel Pole Position uitgebracht voor de puzzelende raceliefhebber. 

Stap in je wagen en geef gas op die lolly! Niet zo snel! Dit is geen race maar een puzzel, maar de racevolgorde is wel heel belangrijk. Pole Position is een reisspel/puzzel in een tinnen doosje en bevat magnetische onderdelen, waardoor alles netjes op de plaats blijft zitten zelfs als je bij je ouders op de achterbank aan het spelen bent terwijl jullie met meer dan 100 over een hobbelige Franse landweg racen om op tijd bij de camping te komen. Pole Position bevat 48 verschillende opdrachten, waarbij spelers de correcte plaatsing/posities van de magnetische racewagens proberen uit te vogelen. Wie haalt Pole Position?
Naast de autos en het magnetische doosje bevat Pole Position ook een set bomen en verschillende racebanen waarvan er 2 op de doos zijn gedrukt en 4 banen op twee dubbelzijdige vellen zijn afgedrukt. De auto’s en de bomen zijn dus magnetisch en staan op plastic voetjes die bestaan uit meerdere doorzichtige zeshoeken. Hoe los je een puzzel op? Je dient alle auto’s en bomen op het speelveld te plaatsen. Het boekje geeft verschillende opdrachten met een startpositie voor de afzonderlijke opdracht. Plaats de puzzelstukken in eerste instantie zoals aangeduid in de opdracht op het speelveld. Racewagens moeten altijd op het circuit staan. Bomen moeten altijd naast de racebaan staan. Onderaan de opdracht vind je altijd de volgorde van de racewagens terug, maar lang niet altijd staan hier alle verschillende kleuren auto’s aangegeven. Soms weet je ook wel waar je een boom of auto moet plaatsen, maar lang niet altijd hoe je het speelstuk exact moet plaatsen. 

Pole Position is een zeer leuke breinbreker voor tussendoor en op vakantie.