Review: Outsmarted! (Tucker’s Fun Factory)

Outsmarted is eigenlijk een soort Trivial Pursuit, maar dan wat beter gericht op het moderne publiek: actuele vragen, een app en geen taartvormen, maar échte karakters uit het verleden worden gebruikt om te bewegen over het speelbord.

De opties? 

  • Amelia Earhart

De eerste vrouwelijke vliegenier die solo over de Atlantische Oceaan vloog en dus een vliegende kracht waarmee rekening moet worden gehouden.

  • Albert Einstein

De in Duitsland geboren theoretisch fysicus, vloeiend in de kwantummechanica, zal in theorie de relativiteit op de proef stellen.

  • Leonardo da Vinci

Deze Italiaanse schilder en polyhistor, uit de hoogrenaissance, kan putten uit zijn grenzeloze kennis, creativiteit en inventiviteit.

  • Cleopatra

Met een ongebreideld stoïcijns leiderschap tijdens de Romeinse politieke veldslagen, zou deze Egyptische koningin en heerseres voor altijd in weelde kunnen baden.

  • George Washington Carver

Als een van de meest prominente landbouwwetenschappers van de 20ste eeuw, zal zijn kennis de inmiddels uitgeputte grond kunnen herstellen. 

  • William Shakespeare

Algemeen beschouwd als een van de grootste schrijvers is zijn literaire bekwaamheid letterlijk ongeëvenaard. 

Allemaal zijn het genieën op hun eigen manier en in hun eigen tijd. De miniaturen waarmee gespeeld wordt zijn erg gaaf gemaakt én in kleur! Net als in het ‘traditionele’ Trivial Pursuit moeten spelers vragen beantwoorden. Ieder goed antwoord zorgt ervoor dat de beurt behouden blijft. Wanneer een speler bij een ringvraag uitkomt, levert een goed antwoord de speler een ring op. Na het behalen van zes ringen, volgt de finaleronde en moet de speler drie finalevragen goed beantwoorden om Outsmarted te winnen! Overigens zijn er meerdere varianten van het spel te spelen. De gewenste variant kan simpelweg in de app worden aangeklikt. 

Een app? Dat klopt! Er zijn géén vragenkaartjes. Er wordt een licentiecode meegeleverd die kan worden ingevoerd in de app. Het voordeel van het gebruik van een app is dat de categorieën wekelijks geüpdatet worden (en de categorie ‘Laatste Nieuws’ zelfs dagelijks). Hiermee blijft het spel actueel en zal geen enkel potje hetzelfde zijn. Een ander bijkomend voordeel is dat spelers op afstand kunnen meedoen en dus niet iedereen bij elkaar in dezelfde ruimte aanwezig hoeft te zijn. Wat als laatste nog leuk is om te benoemen, is dat de vragen kunnen worden afgestemd op de leeftijd van de speler. Hierdoor is Outsmarted ook zeer geschikt voor gezinnen met jonge(re) kinderen. 

Maar het belangrijkste heb ik al verteld: de miniaturen. Ze zijn zó goed!