Review: DWAR7S Winter (Vesuvius Media)

DWAR7S: Winter maakt onderdeel uit van de reeks aan dwergenspellen van Luis Brueh, uitgegeven door Vesuvius Media. In de lente hebben we draken grootgebracht en een dorp opgebouwd tot een geoliede machine. In de herfst hebben we onze dwergen laten werken om ons voor te bereiden op de winter, want ‘winter is coming’. Veel monsters bedreigen de dwergen. Weten jullie terug te vechten in deze semi-coöperatieve castle defense game en de koude winter te overleven? 

Elke ronde verplaatsen monsters zich richting de burcht. Spelers ondernemen acties om goederen en krijgers te verzamelen en de monsters te bevechten. De speler met de meeste punten aan het einde van het spel wint, maar alleen kun je de monsters lastig verslaan, dus je zult gedwongen samen moeten werken. 

DWAR7S: Winter is een simpele castle defense game. Een meer doorgewinterde speler (ha ha) zal waarschijnlijk meer plezier halen uit Kingdom Rush, maar de vrolijke tekeningetjes van Luis Brueh en het simpele mechanisme maken het in beginsel geschikt om te spelen met de hele familie. Let op dat het spel best genadeloos kan zijn, dus mogelijk moet je met jongere spelers spelen op een makkelijkere moeilijkheidsgraad.