Review: Cross Clues (Geronimo Games)

Het coöperatieve Cross Clues is een nieuw partyspel van Blue Orange Games en Geronimo Games. In Cross Clues proberen spelers gezamenlijk alle coordinaten op een grid te vullen door elkaar aanwijzingen te geven met de woorden die open op tafel zijn geplaatst. Hoeveel coördinaten hebben jullie correct?

In Cross Clues leggen spelers een grid op tafel waar verschillende coördinaten (kaarten) kunnen worden geplaatst. Spelers leggen afhankelijk van de moeilijkheidsgraad een x-aantal letters en cijfers (tegels) op tafel. Onder de tegels plaatsen zij willekeurig verschillende woorden waarmee spelers elkaar aanwijzingen kunnen geven. Om de beurt trekken spelers kaarten met coordinaten (een combinatie tussen een letter en een cijfer) en proberen met de twee bijbehorende woorden een aanwijzing te geven aan de andere spelers zodat zij de juiste locatie van het coördinaat kunnen raden. Indien zij het bij het rechte eind hebben wordt het coördinaat in het grid geplaatst. Als zij het fout hebben, wordt het coördinaat blind weggelegd. Als alle coördinaten zijn gespeeld is het spel voorbij. Afhankelijk van de hoeveelheid juiste coördinaten krijgen spelers een score. Hoe goed zijn jullie op elkaar afgestemd? 

Cross Clues is een coöperatief partyspel dat wel ietsjes wegheeft van Codenames en So Clover maar voldoende verrassing biedt. Net als in voornoemde spellen proberen spelers op basis van aanwijzingen gebaseerd op woorden tot de juiste oplossing te komen. Cross Clues speelt erg snel en voor een partyspel is het verrassend leuk met minder spelers en zelfs met twee spelers enorm vermakelijk.