Review: Alles op 1 kaart! (White Goblin Games)

Alles Op 1 Kaart? Dat klinkt lastig! Gelukkig heb je meer kaarten om mee te scoren in dit nieuwe dobbelspel van White Goblin Games en van de maker van Qwixx.

In Alles Op 1 Kaart heeft iedere speler verschillende kaarten die samen een soort van modulair scorevel vormen. De actieve speler gooit alle dobbelstenen en mag deze max tweemaal opnieuw werpen. Vervolgens mogen alle spelers de gehele worp aankruisen. De catch: je mag maar kruizen op een kaartje en als je niet alle kleuren kruisjes kwijt kan op jouw gekozen kaartje, dan heb je pech.

Weet je op een kaartje drie rijen vol te kruisen, dan scoor je punten voor dit kaartje afhankelijk van de rijen en hoeveelheid rijen. Zodra een speler drie kaartjes heeft “voltooid” dan volgt de eindscore. De speler met de meeste punten wint!

Alles Op 1 Kaart is een vermakelijk en simpel dobbelspel. Het is van de maker van Qwixx, Qwinto en meer dobbelspellen en dat voel je gelijk. Het voelt als een zusje van deze spelletjes. Het spel zou ik daarom ook willen beschrijven als een soort modulaire versie van Qwixx. Erg leuk voor de liefhebber van simpele dobbelspelletjes met een zeer korte uitleg! Lekker snel – en alles op 1 kaart (dus handig)!