Dice & Drinks: wandeling door het park met een Sonsbeek Tripel

Spelletjes zijn, net als een bezoekje aan je favoriete (stads)park, een gezellige en vaak sociale activiteit. Een moment met vrienden, een mooie omgeving, leuke spellen en hopelijk een lekker hapje en drankje. Misschien tijdens een picknick of op een bankje om uit te rusten van een lange wandeling? Bordspellen en bier gaan vanwege de gepaarde gezelligheid vaak goed samen. In Dice & Drinks geven wij jullie daarom ook de ultieme drank en board game pairings. Bijvoorbeeld biertjes en bordspellen die hand in hand samen gaan. In deze editie behandelen we de Sonsbeek Tripel en wat bijpassende spelletjes. Speelplezier is oneindig: speel met maten, maar drink met mate.

De Sonsbeek Tripel is onafhankelijk gebrouwen door/voor Bierhuis/Wijnhuis Sonsbeek vlakbij het Park Sonsbeek te Arnhem. De Sonsbeek Tripel is minder kruidig en zwaar dan een reguliere tripel. De Sonsbeek Tripel is zacht van smaak, licht en een stuk fruitiger. Door de zachte en lichte smaak kun je deze tripel er wat makkelijker bij pakken dan een zwaardere, ‘normale’ tripel. De grote fles is perfect om te delen of om meerdere glaasjes van uit te schenken bij een picknick in Park Sonsbeek ongeacht het seizoen.

Welke spellen passen nu goed bij dit biertje? Dit bier kun je lastig onafhankelijk zien van het park en de parkervaring die we eerder al omschreven. Ook voor de spellen hebben we daarom aansluiting gezocht bij de parkervaring. Denk bijvoorbeeld aan het prachtig vormgegeven spel PARKS van Keymaster Games. In PARKS neemt iedere speler de rol aan van twee wandelaars die over verschillende wandelpaden trekken tijdens de vier seizoenen van het jaar. Net als de Sonsbeek Tripel is een goede wandeling ook niet seizoensgebonden. Tijdens de wandeltocht nemen de wandelaars acties, verzamelen ze herinneringen aan de plaatsen die ze bezoeken en schieten ze een paar mooie kiekjes. Door deze herinneringen te verzamelen, kunnen spelers de herinneringen aan het einde van een wandeltocht inruilen om een nationaal park van Amerika te bezoeken (door kaarten te verzamelen). Sonsbeek is wellicht ‘maar’ een ’stadsparkje’, maar ook hier kun je goed wandelen. Met de Sonsbeek Tripel en potje PARKS kunnen spelers mooie herinneringen ophalen aan hun wandeling. 

Tijdens een herfstwandeling in Park Sonsbeek kunnen spelers de mooiste paddenstoelen spotten. Kijken doe je met je handen, want wildplukken is niet toegestaan, maar foto’s schieten mag uiteraard wel. In het fraaie vormgegeven blufspel Wonder Woods mogen spelers wel paddenstoelen plukken, rapen en verzamelen. Naast wandelen en paddenstoelen spotten kun je ook prima picknicken of borrelen.

Tijdens een picknick en op een terrasje horen – naast hapjes en een Sonsbeek Tripel – uiteraard ook wat kleine spelletjes. Tijdens de romantische picknick voor twee kunnen jij en jouw date De Vos in het Bos Duet spelen. De Vos in het Bos Duet is een coöperatief slagenspel voor twee spelers, waarbij spelers gezamenlijk door een sprookjesbos (of sprookjespark) wandelen. Het spel heeft een kleine ‘voetafdruk’: het spel zit in een klein doosje, heeft een korte speelduur en neemt op het picknickkleed weinig ruimte in beslag. Een spel met een nog kleinere voetafdruk is Tussie Mussie een spel over bloemschikken van de ontwerpster van Wingspan. Een kort kaartspelletje dat je gemakkelijk op het terras (of op het picknickkleed) kan spelen. 

Nawoord

Na (of tijdens) een lange wandeling kun je met dit biertje en deze spellen niet de verkeerde kant uitlopen. Geen 18, geen druppel.