Blog: buitenspelen met MegaBleu

Afgelopen zomer regende het pijpenstelen. Hierdoor was er weinig mogelijkheid om lekker buiten te spelen… Althans, dat zal je denken, maar zoals ze in Duitsland zeggen: er is nooit slecht weer, enkel slechte kleding. Inmiddels is het misschien aardig koud, maar het zonnetje schijnt regelmatig en door je warm aan te kleden is het heerlijk om buiten te zijn. Overigens krijg je het vanzelf warm als je maar actief genoeg bent. Buitenspelen kan altijd en met deze spellen van MegaBleu is buitenspelen een buitenkansje zonder nattigheid!

Kikkerhop

Kikkerhop is gekke variant op Twister en het klassieke hinkelspel. Met de leliebladen maken de spelers een parcours en ze proberen naar de overkant te springen door op hun handen en voeten te landen afhankelijk van het plaatje op het lelieblad. 

Spelers kunnen het parcours zo gek mogelijk maken als ze maar willen. Kikkerhop is een speelse en sportieve activiteit die spelers buiten of bijvoorbeeld het gras of schoolplein kunnen spelen. 

Beestenboule

Naast een lekker woordspeling op beestenboel is Beestenboule een bewerking van het oude vertrouwde Boule spel met de zware ballen die je vast kent van de Franse camping. 

In Beestenboule spelen de spelers met een aantal schuimen ballen in de vorm van een diertje en elk diertje wint op diens eigen manier. De muis jaagt op de kaas (het kleine gele balletje), de kat jaagt op de muis, de hond rent achter de kat aan en de ezel probeert de hond te pakken. Je wint daarom ook als jouw bal het dichtste bij diens doel ligt. 

Overigens kun je ook een vertrouwdere variant van het ‘klassieke’ spel spelen, maar door de gekke vormpjes van de ballen is het een heerlijke chaos voor kinderen. 

Wereld Speelpleim

De titel van deze verzameling spreekt boekdelen, want het is een verzameling aan verschillende buitenspelletjes van over de hele wereld voor op het plein. Bijvoorbeeld het schoolplein. Het doosje bevat een grote stapel kaarten en op iedere kaart staan de spelregels beschreven van een spel. Leuk om op deze manier kennis te maken met allerlei verschillende spellen en culturen en ook een goede manier voor kinderen om de verschillende vlaggen van de verschillende landen te leren kennen. 

Bij de verschillende spelletjes staat ook beschreven welke onderdelen je nodig hebt om het spel te spelen. De doos bevat een zakje knikkers en stoepkrijt, maar voor sommige spellen zul je bijvoorbeeld een bal nodig hebben of wat takken, maar elke school of elk huishouden zal deze voorwerpen binnen handbereik hebben. 

Tot slot

Met deze draagbare buitenspellen (ze hebben allemaal een handig handvat) heb je een actieve speelse (mid)dag voor de allerjongsten. Ideaal voor de schoolpauze, de picknick, op het strand, op verjaardagsfeestjes of tijdens de vakantie op de camping.