Showcase: Quest Tower (EscapeWelt)

EscapeWelt maakt escape rooms, uitdagende puzzels en puzzeldozen gemaakt van (onder meer) lasergesneden hout. Een paar jaar geleden zijn ze begonnen met de productie van hun eerste puzzeldozen en inmiddels zijn deze uitdagende doosjes vrijwel wereldwijd verkrijgbaar in meerdere talen. 

EscapeWelt maakt veel thematische puzzeldozen en de nieuwste telg is een gedetailleerde toren: de Quest Tower. Deze uitdagende puzzeldoos is geïnspireerd op de Toren van Babel en met name hoe deze mysterieuze toren is weergegeven in het beroemde schilderij van Pieter van Bruegel de Oude. 

De Toren van Babel zou de oorsprong zijn van verschillende talen in de wereld. Nadat de mensheid de hemel probeerde te bereiken door een reusachtige toren te bouwen, besloot God dat het beter was als er wat meer miscommunicatie tussen verschillende groepen zou zijn. Ook in Quest Tower zul je de puzzels niet gelijk begrijpen en zul je de hints moeten gaan ‘vertalen’.

Quest Tower is volgens EscapeWelt hun uitdagendste puzzel en daarbij hebben ze gelijk. We hadden dan ook meerdere hints nodig, dus voor de ervaren puzzelaar is dit uiteraard muziek in de oren!

Quest Tower kun je nu krijgen via Kickstarter!