Showcase: Blackbeard’s Compass (EscapeWelt)

Edward ‘Blackbeard’ Teach was een legendarische piraat die centraal staat in veel verhalen over piraten en hun schatten. Zoals iedereen weet, wisten veel piraten op creatieve wijze hun schat te verstoppen en was het lang niet altijd zo simpel als ‘X marks the spot.’

Blackbeard’s Compass is de nieuwe houten escape puzzel van EscapeWelt en is, zoals de naam al doet vermoeden, geïnspireerd op deze beruchte piraat. Spelers proberen de puzzel op te lossen om het legendarische kompas van de beruchte Blackbeard te vinden.

Al eerder schreven wij over EscapeWelt puzzels, maar mocht je daar niet bekend mij zijn: dit zijn houten puzzeldozen waarbij spelers raadsels oplossen om langzaam de puzzeldoos te openen. Spelers ontdekken codes, hints en sleutels om de puzzel te overwinnen.

Blackbeard’s Compass is een zeer thematische puzzeldoos. Het bevat een hoop nieuwe elementen die we persoonlijk nog niet eerder in vergelijkbare puzzeldozen zijn tegengekomen zoals puzzels met touwen, schatkaarten en andere thematische elementen. Voor de liefhebbers is dit daarom ook weer een heerlijke uitdaging. Zoek jij de schat of ontsnapt de oplossing aan jou?

Momenteel verkrijgbaar via crowdfunding bij @escapewelt.