Review: The Sound Maker (Blue Orange Games)

Wat krijg je als je dobble of Jungle Speed combineert met een stel apengeluiden? The Sound Maker van Blue Orange Games. In dit gekke partyspel proberen spelers als eerste de kaart te raden die een van de andere spelers imiteert. Het geluid van een tandenborstel nadoen is eenvoudig, weet jij wel geluid een banaan maakt? 

In The Sound Maker is iedere speler om de beurt de imitator. Deze speler krijgt een sequentiekaart en er worden een aantal kaarten open op tafel geplaatst. Deze kaarten bevatten Stock photos en tonen wat de imitator mogelijk gaat imiteren. Zodra de imitator een kaart imiteert, moeten de andere spelers proberen zo snel mogelijk op deze kaart te slaan. De snelste speler ontvangt deze kaart. 

Het imiteren en spotten van de juiste geluiden is nog best pittig. Een elektrisch scheerapparaat en een grasmaaier klinken als gauw hetzelfde als een mens deze geluiden nabootst. Daarnaast zijn er ook genoeg kaartjes waarvan je je afvraagt: wat voor een geluid maakt dit in Odinsnaam? 

The Sound Maker moet je vooral niet te serieus nemen. Het is een grappig partyspel om te spelen met mensen die in een melige bui zijn en graag een tractor of een huilende baby na willen doen. Het feit dat veel van de stock foto’s op de plaatjes van de dezelfde bron lijken te komen, maakt het spel soms grappiger.