Review: Stereo Mind (Playte)

Denken jij en jouw medespelers in stereo? Zijn jullie gedachten een grote echokamer? Daar komen jullie snel genoeg achter in Stereo Mind. In dit nieuwe associatiespel van het Koreaanse Playte proberen spelers allemaal hetzelfde woord te kiezen op basis van een kort geluidsfragment/liedje. Zitten jullie op dezelfde golflengte of gaat het ultrasonisch mis? 

Met de speciale L Board spellen van Playte is het speldoosje een speelbaar onderdeel van het spel. In Moon Leap fungeerde het uitvouwbare doosje als speelbord, maar in Stereo Mind is het een houder voor je telefoon en werkt het doosje zelfs als versterker van de luidsprekers. DJ, draai dat plaatje en we kunnen op ons gezamenlijke gevoel gokken!

Spelers trekken acht willekeurige kaarten en vormen hiermee een centrale trekstapel. Ze draaien een kaart open en scannen de QR-code van de kaart die gesloten bovenop de stapel ligt. Op de opengedraaide kaarten staan een aantal woorden. Door de QR-code te scannen krijgen spelers een liedje te horen. Op hun draaischijfje geven spelers aan welk woord zij het beste bij het fragment vinden passen. Een van de spelers heeft een pauzefiche ontvangen waarmee deze speler een andere speler letterlijk en figuurlijk kan pauzeren. Het antwoord van deze speler telt niet meer mee. De spelers winnen de kaart als ze allemaal hetzelfde antwoord hebben gegeven. Spelers mogen nadat ze antwoord gegeven hebben hun antwoorden bespreken in de hoop in volgende beurten beter op een lijn te zitten. Hoeveel kaarten weten jullie te winnen?

Stereo Mind is een grappig associatiespel met een leuke gimmick. Het is makkelijk uit te leggen en met de juiste groep is dit een erg vermakelijke test hoe goed spelers op elkaar zijn afgestemd.