Review: Roll Up RPG Dice Mat (Melia Games)

Ieder liefhebber van rollenspellen weet dat je nooit genoeg dobbelstenen hebt en ook nooit genoeg dobbelbakjes. Menig RPG-liefhebber heeft een tasje om dobbelstenen in te bewaren en opvouwbare dobbelbakjes. Ook Melia heeft en oplossing: een etui voor je dobbelstenen en een oprolbaar dobbelmatje.

De meeste producten van Melia hebben dezelfde uitgangspunten: in een leren etui met rits kun je de verschillende onderdelen veilig opbergen. Soms moet je puzzelen met de ruimte om alle speelstukken een plekje te geven, maar dit zorgt wel voor een compact opbergsysteem. Aan de etui zit een leren oprolbaar speelbord of mat vast – als een soort flap. Deze flap kun je rondom de etui rollen en met een tweetal leren riemen met metalen drukknoopjes maak je het geheel vast.

Deze set is ideaal voor de reizende RPG’er: het is compact, je kan het makkelijk meenemen en er is ruimte voor een flinke set aan dobbelstenen plus wat extra. Op de mat kun je lekker dobbelen zonder teveel lawaai te maken en er is meer dan genoeg ruimte om verschillende sets uit te stallen. De ‘stoute’ dobbelstenen waar je niet hoog genoeg mee gooit? Die kun je in de etui doen als een soort dobbelsteengevangenis. Ritsje dicht en je hebt tijdens deze spelsessie nog maar weinig last van natural 1’s.

Ik had een set ontvangen met een set metalen dobbelstenen en ik moet zeggen: deze dobbelstenen zijn erg gaaf. Ze zijn zwaar en ploffen heerlijk neer op de dobbelmat. Je kan verschillende dobbelmatjes kopen en verschillende kleuren met of zonder dobbelstenen. Wil je overigens liever een dobbelbakje? Melia has got you covered. Ze maken namelijk ook leren dobbelbakjes.

Met de accessoires van Melia heb je door de kwaliteit van het leer een dobbelmatje voor de rest van je leven die je overal mee naar toe wilt nemen. Wil je zelf een accessoire voor je RPG-sessies kopen? Kijk dan snel op de website van Melia. Op www.Instagram.com/dice_daniel maak je overigens (tot 25 december 2023) kans om je eigen setje te winnen. Iedere deelnemer ontvangt sowieso een kortingscode van 15% op de producten van Melia.