Review: Roll Up Leather Backgammon Set (Melia Games)

Speel je graag het klassieke spel Backgammon in stijl? Bijvoorbeeld op een onbewoond eiland, net als Locke van de televisieserie Lost (een verwijzing voor de boomers onder ons) – dan is de leren en oprolbare Backgammonset van Melia perfect voor jou.

De meeste producten van Melia hebben dezelfde uitgangspunten: in een leren etui met rits kun je de verschillende onderdelen veilig opbergen. Soms moet je puzzelen met de ruimte om alle speelstukken een plekje te geven, maar dit zorgt wel voor een compact opbergsysteem. Aan de etui zit een leren en oprolbaar speelbord of mat vast – als een soort flap. Deze flap kun je rondom de etui rollen en met een tweetal leren riemen met metalen drukknoopjes maak je het geheel vast.
Doordat je de spellen kunt oprollen zijn ze ideaal om mee te nemen op (bijvoorbeeld) vakantie. Je kan de spellen vrijwel overal neerleggen, waardoor je op hele unieke locaties een potje Backgammon kunt spelen.

De oprolbare Backgammon sets van Melia bevatten naast de etui voor de speelstukken en een oprolbaar bord. Ook de oprolbare Backgammon set bevat alle onderdelen: steentjes, dobbelstenen voor beide spelers en een dobbelsteen om de inzet bij te houden. Voor wat betreft de Backgammon sets van Melia geldt wederom dat er verschillende stijlen beschikbaar zijn. Er zijn zelfs hele kleurrijke sets beschikbaar naast traditionelere en conservatievere kleurstellingen.

In Backgammon probeer je al jouw stenen terug te krijgen in hun thuishonk. Elke beurt werp je de twee dobbelstenen en verplaatst hiermee jouw stenen rondom het bord. Je kunt stukken stapelen en eenzame stukken van andere speler slaan. Geslagen stukken moeten eerst terug worden gebracht op het speelbord. Zodra al jouw stukken terug zijn in het thuishonk, kun je deze uitspelen. Backgammon is een eenvoudig spel dat voor een groot deel afhankelijk is van geluk, maar door de verschillende elementen is het wel een stuk tactische dan bijvoorbeeld een potje Mens Erger Je Niet. Backgammon is zelfs na al die jaren nog immens populair en voor de liefhebber maakt een leren set hun liefde helemaal af.

Met de oprolbare Backgammonset van Melia heb je door de kwaliteit van het leer een set voor de rest van je leven die je overal mee naar toe wilt nemen. Wil je zelf een Backgammonset kopen? Kijk dan snel op de website van Melia. Op www.Instagram.com/dice_daniel maak je overigens (tot 25 december 2023) kans om je eigen setje te winnen. Iedere deelnemer ontvangt sowieso een kortingscode van 15% op de producten van Melia.