Review: Quezzle Amazing Cappadocia (Unidragon)

Cappadocië, een deel van Turkije dat bekend staat om zijn hoge en dunne rotsformaties, kleurrijke huizen, prachtige landschappen en kleurrijke heteluchtballonnen, is een perfect decor voor een legpuzzel met verschillende scènes en thematische illustraties. Vind jij alle geheimen die Amazing Cappadocia herbergt?

Unidragon zijn “hofleveranciers” van prachtig ontworpen en kleurrijke houten puzzels gemaakt van laser gesneden unieke stukjes. Samen met het Japanse illustratieteam IC4 Design hebben ze de handen ineen geslagen om een nieuwe puzzel- en spelervaring te bieden: Quezzle, een combinatie van quests en legpuzzels. Het team heeft mij de kans gegeven om hun nieuwe geweldige product te bekijken. Quezzle is een mix tussen legpuzzels, 3D puzzels, Where is Waldo/Wally achtige avonturen en Escape Rooms en is momenteel live op Kickstarter.

Deze prachtige houten legpuzzel is verdeeld in 4 hoofdstukken. Elk deel bevat 250 puzzelstukjes (dus 1000 stukjes in totaal). Naast het gewone legpuzzelplezier heeft het spel meer dan 50 opdrachten en verschillende 3D puzzels. Als je eenmaal een legpuzzel hebt voltooid, is de pret nog maar net begonnen.

Als je een puzzel hebt opgelost, hou je een aantal puzzelstukjes over waarmee je een 3D-figuur kunt maken. Bij elke puzzel zit ook een fictieve krant met verschillende verhalen, opdrachten, speurtochten en nog meer puzzels die je met de voltooide puzzels kunt oplossen.

Een echt leuk detail zijn de unieke stukjes die soepel in elkaar passen. Het spel wordt geleverd in prachtige houten kisten die, samen met de puzzels zelf, een prachtig pronkstuk vormen. De puzzels zijn prachtig geïllustreerde kunstwerkjes en elke illustratie bevat talrijke geheimen en easter eggs die mooi aansluiten bij de quests en opdrachten in de kranten.

We konden de puzzels maar moeilijk wegleggen. Zodra we de eerste puzzel voltooid hadden, wilden we heel graag verder puzzelen en alle geheimen en easter eggs vinden. Toen we de puzzels eenmaal hadden voltooid, was het een leuke verrassing dat het plezier nog niet voorbij was en dat we nog een paar uur speeltijd over hadden om alle opdrachten en mysteries op te lossen. Een erg leuk product en een echte aanrader!