Review: Genius Star (Smart Games)

Liever rustig puzzelen in je eentje of ga je liever een hectisch duel aan tussen twee strijdlustige spelers? In Genius Square en Genius Star is dit allebei mogelijk. In de STARtblokken? Go!

KLAAR! In de Genius puzzel spellen van Smart Games zorgen een combinatie aan dobbelstenen, een tableau, blokjes en puzzelstukjes voor vrijwel oneindig puzzelplezier. Werp de dobbelstenen, plaats de kleine ongekleurde of witte blokjes op de juiste nummers op het tableau en probeer nu met de overige stukjes de rest van het tableau te voltooien.

In Genius Star zijn er allemaal verschillende gekleurde puzzelstukjes, dus het is al redelijk uitdagend om deze een juist plekje op het tableau te geven. Spelers gaan passen en meten, wikken en wegen en uiteraard ook vallen en opstaan om de stukjes te plaatsen. Zoeken spelers meer uitdaging? Dan kunnen ze moeilijkheidsgraden toepassen. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad mogen bepaalde stukken elkaar niet aanraken.

Het allerleukste van Genius Square en Genius Star is dat je een echte battle aan kunt gaan tussen twee spelers. Een Genius spel bevat twee setjes aan puzzelstukjes, blokjes en tableaus. Werp de dobbelstenen en probeer als eerste de puzzel op te lossen. 

Het Genius systeem is ingenieus en bevat altijd minstens een juiste oplossing. Doordat de dobbelstenen bepalen op welke vakjes blokjes worden geplaatst, zorgt voor bijna oneindig veel spelplezier.