Review: Armored Core VI Fires of Rubicon (Bandai Namco)

Trek je beste mechsuit aan, zet je favoriete wapen op je schouder of in je hand en ontdek de wereld van Rubicon in de game Armored Core VI: Fires of Rubicon van FromSoftware. Mech jij tot het einde of eindig je op de schroothoop?

FromSoftware, dat is toch die maker van extreem uitdagende spellen zoals Dark Souls, Elden Ring en Sekiro: Shadows Die Twice, gaat met deze game terug naar haar roots. Armored Core VI is een vervolg op een serie die al sinds de jaren negentig bestaat. Het is een tactische en uitdagend game, maar een stukje minder genadeloos dan de “Soulslike” games die ik hierboven noemde.

Jij bent een huurling in een robotvechtpak en je landt op de planeet Rubicon, die de waardevolle grondstof Coral bevat en waar verschillende facties met elkaar strijden. Door keuzes te maken in de missies die je doet geef je het verhaal zelf vorm.

Maar de kern van het spel gaat toch wel om het vechten in je mech. Je hebt volledige vrijheid in het vinden of kopen van onderdelen en wapens waardoor je je eigen unieke mech kan maken met zijn eigen krachten. Bijvoorbeeld, afhankelijk van je keuzes kun je heel lang in de lucht zweven of heel scherp bewegen. Daarnaast kun je ook alles je eigen likje verf geven voor die personal touch. Uiteraard was mijn mech knalgroen!

Missies zijn kort en dus ideaal voor tussendoor. Soms zit er ook een langere missie tussen met een indrukwekkende eindbaas, die je tactische en creatieve geest uitdaagt en je geduld op de proef kan stellen. Armored Core VI, ik zeg yes!