Blog: Blue Beetle film

Batman. Superman. Wonder Woman. Green Lantern. Stuk voor stuk bekende DC-superhelden bekend van stripboeken, films en games. Overigens ook allemaal lid van de Justice League. Er zijn ook een hoop minder bekende striphelden die door de populariteit van comic book movies de afgelopen 20 jaar ook even hun momentje in de spotlights mochten pakken. Het is al eventjes wat rustiger in stripboekheldenfilmland en misschien is het daarom ook tijd voor Blue Beetle – een minder bekende held met een luchtiger verhaal dat erg vertrouwd aanvoelt. 

In Blue Beetle volgen we Jamie Reyes, die net klaar is met zijn studie rechten aan de universiteit van Gotham, en terugkeert naar zijn geboortestad Palmera City. In de stripboeken is Palmera City geïnspireerd op steden in Texas, maar Blue Beetle is opgenomen in andere Miami, waardoor de stad net zo kleurrijk aanvoelt als Florida en soms zelf een beetje aanvoelt als een parodie op de stad net als Vice City in GTA. De familie van Jamie is overigens net zo kleurrijk als de stad en alle typetjes die je verwacht in een warme en gezellige latinx familie komen terug. 

Maar goed, Jamie keert terug naar zijn thuisstad, maar ondertussen is er ook een buitenaards artefact aangetroffen in Antarctica door het bedrijf Kord dat door de (overduidelijk kwaadaardige of in ieder geval geldbeluste) Victoria Kord wordt aangestuurd. Jamie krijgt een baantje in het landhuis van Victoria en komt hierbij in aanraking met een erfgename van de verdwenen Ted Kord: Jenny. Jenny is tevens het nichtje van Victoria. Jamie komt, nadat hij is ontslagen op het landhuis, Jenny opzoeken op het kantoor van Kord, maar wordt hierdoor in een complot gestort waarbij hij in aanraking komt het met buitenaardse artefact (de Scarab) en hierdoor verandert in de Blue Beetle. Typical super hero stuff volgt.

Blue Beetle is een origin story met alle elementen die je van een een origin story verwacht: een aanvankelijk onvrijwillige kandidaat die verandert in een superheld en vervolgens de verantwoordelijkheid en de lasten van een superheld op zich neemt. Voeg hier een kwaadaardige corporate bad guy aan toe en je hebt een goed idee hoe het film zal verlopen. Liefhebbers van luchtige actiefilms zullen hun plezier met name halen uit de interactie tussen de familie Reyes en het feit dat de film niet zo zwaarmoedig en duister is zoals andere DC-films (Shazam uitgesloten), waardoor deze film door het hele gezin gekeken kan worden.