Review: Hello Kitty and Friends Loteria (The Op)

Ben jij fan van Hello Kitty en heb je interesse in de Spaanse taal? Of heb je jonge kinderen die een iets uitdagender spel willen dan Bingo en houden van vrolijke plaatjes? Dan is Hello Kitty and Friends van Lotería misschien wel wat voor jou.

In Hello Kitty and Friends heeft ieder een eigen unieke kaart met een raster met allerlei figuren uit Hello Kitty erop afgebeeld. Tijdens het spel wordt steeds een kaart met een figuurtje erop van de stapel getrokken, die je controleert met jouw kaart. Komen er plaatjes overeen? Dan plaats je een fiche. Heb je vier fiches op een rij of vier in een vierkant, dan heb jij gewonnen.

Loteria is een traditioneel Mexicaans spel dat bingo combineert met kaarten. De kaarten zijn vaak kleurrijk geïllustreerd. In dit geval met de typische Hello Kitty illustraties. Elke kaart gaat gepaard met de Spaanse bijschriften en omdat de Lotería-kaarten vaak de naam van het voorwerp onder de illustratie vermelden, worden ze gebruikt in Noord-Amerikaanse scholen bij Spaanse taallessen.

Loteria is simpel gezegd Bingo zonder ballen, maar wel kaarten. Het spel bevat in de basis geen strategisch element noch vereist het spel enig nadenkwerk. Het is puur geluk. Dat wordt anders als je met bepaalde additionele regels gaat spelen, zoals tijdslimieten om te checken of jij het figuurtje hebt. Wat grappig is, is dat de tekst van het spel Spaans is (de handleiding is natuurlijk wel in het Engels!). Zo kan jij, of je kind, nog wat opsteken van de Spaanse taal. Heb jij behoefte aan een kleurrijke versie van Bingo, zonder dat je een hele bingomachine nodig hebt? Dan is Loteria wellicht wat voor jou

Tijd voor een hamburquesa en een helado!