Review: Barrel Dice (Playte)

Wat zullen we drinken, zeven dagen lang? Wat zullen we drinken, wat een dorst. Er is genoeg voor iedereen, dus drinken we samen. Sla het vat maar aan, dus drinken we samen, niet alleen. Althans, we hopen dat er genoeg te drinken is, want in Barrel Dice weet je niet hoeveel je medespelers zullen bestellen en hoeveel de barman zal schenken. Spelers verdienen punten voor de hoeveelheid bier die ze drinken, maar indien er niet genoeg te drinken is voor iedereen, dan zal de gulzigste speler strafpunten krijgen. 

Iedere speler krijgt een setje kaarten om mee te bestellen en er wordt een starts-elf gekozen die de dobbelbeker en biervaatjes ontvangt. Barrel Dice is een dobbelspel met bijzondere dobbelstenen (ze hebben de vorm van een vat en hebben slechts twee waardes) waarbij spelers gaan gokken op de uitkomst van de worp. 

Iedere ronde is een speler de barman en gaat deze speler de vaten rollen. Alle vaten die overeind staan, worden opzij gezet en spelers kunnen inzetten opd e hoeveelheid bier die zij deze ronden denken te kunnen drinken. De barman kan vervolgens verder dobbelen op stoppen. Als de barman vervolgens werpt zonder dat er vaten overeind staan is de worp mislukt. Spelers gaan kijken of er voldoende te drinken is. Is dat het geval dan verdienen spelers punten en krijgt de barman de resterende punten (tenzij de worp was mislukt). Als er niet voldoende is, houdt de barman het bier voor zich en ontvangt de gulzigste speler minpunten en de meest bescheiden speler krijgt uit medelijden toch wat punten. 

Barrel Dice is een grappig spelletje dat je niet al te serieus moet nemen. Het is leuk voor tijdens een potje bier met wat maten en is vooral leuk om als wat minder serieuze afleiding te spelen tussen serieuze spellen door.