“Niet veel langer kan ik het kwaad buitensluiten. Het onheil heeft me letterlijk en figuurlijk in de greep. Een houdgreep welteverstaan. De grip die het kwaad op mij heeft, knijpt langzaam al het goede uit mijn lichaam, als zwaartekracht die zand door een zandloper laat lopen. Beetje bij beetje zal het licht mij verlaten en enkel nog de duisternis in mijn eenzame ziel aanwezig zijn. Hoewel het kwaad altijd een onderdeel van mij is geweest, heb ik er pas recentelijk aan toegegeven. Een aanlokkelijke fout. Om mijn goede naam, eer en geweten in stand te houden, bedacht ik een list. Een monster die ik de schuld van al mijn handelen, misdaden, verleidingen en streken kon geven, maar het monster, het kwaad, nam mij in in bezit als een uit de klauwen gegroeide parasiet die langzaam diens gastheer leegzuigt en overneemt. Het monster was een manier voor mij om te ontsnappen, maar het hield me uiteindelijk gevangen. Niet veel langer zal kan ik het kwaad buitensluiten. Dr. Jekyll zal sterven en enkel Mr. Hyde zal voortleven…”
Steeds vaker dat de strijd tussen goed en kwaad bestaat. De meeste mensen proberen oprecht als goede mensen te leven en goede daden verrichten, maar verliezen het interne dilemma en kiezen voor eigen belang. Dr. Jekyll dacht de perfecte oplossing te hebben. Door gebruik van een serum kon hij veranderen in Mr. Hyde om zo zijn innerlijke driften ten uitvoer te kunnen leggen en zij boosaardige kant een plekje te geven, zonder de goede naam, eer en geweten van Dr. Jekyll te schaden. Mr. Hyde heeft echter een wil van zichzelf en laat zich niet enkel gebruiken door Dr. Jekyll. In Jekyll vs. Hyde, een nieuw slagenspel van Geronimo Games, spelen twee spelers de innerlijke strijd van Dr. Jekyll. Zal Jekyll zich los weten te schudden van Mr. Hyde of zal Jeyll ten prooi vallen aan het kwaad?
Jekyll vs. Hyde is een slagenspel voor twee spelers. Met een bordje, een prachtig metalen speelfiguur, drie fiches en een klein stapeltje speelkaarten wordt de innerlijke strijd bevochten. Een speler neemt de rol aan van Dr. Jekyll die de innerlijke balans probeert te houden en de andere speler neemt de rol aan van Mr. Hyde die de psyche van Dr. Jekyll uit balans probeert te stoten. Het spel duurt maximaal drie rondes van elk tien slagen. Net als bij een slagenspel spelen spelers speelkaarten en moeten zij kleur bekennen en volgen. Speler met de hoogste kaart wint de slag.
Jekyll vs. Hyde heeft echter meerdere leuke twists op het klassieke slagenspel. Aan het begin van een ronde moeten spelers 2 kaarten uit hun hand wisselen, waardoor spelers wat meer informatie krijgen over de kaarten die mogelijk in de anders hand bevonden. De troefkleuren van een ronde worden bepaald door de volgorde waarin bepaalde kleuren worden gespeeld. Daarnaast zijn er kaarten met neutrale kleuren en speciale effecten die afhankelijk zijn van de kleur die de tegenstander speelt. Met de speciale effecten kunnen slagen van een andere speler worden gestolen, troefkleuren worden gereset en kaarten worden gewisseld.
Aan het einde van een ronde wordt er gekeken hoeveel slagen iedere speler heeft gewonnen. Het verschil in slagen is het aantal stappen dat het speelfiguur over het bord verplaatst. Indien de speelfiguur het einde van het speelbord bereikt binnen drie rondes wint Mr. Hyde het spel en anders wint Dr. Jekyll.
Jekyll vs. Hyde is een erg leuke variatie op een slagenspel voor twee spelers en mogelijk zelfs mijn favoriete slagenspel voor twee spelers. Het is een spannend asymmetrisch spel waarbij spelers goed moeten plannen en elkaars plannen echt in de weg kunnen zitten door de wisselende troefkleuren. Deze wisselende troefkleuren kunnen echt bepalend zijn voor de strategie en hierdoor een erg welkome toevoeging. Ook een erg leuke twist is dat het effect van de neutrale serumkaarten afhangt van de kleur die de andere speler speelt, waardoor je een speler echt uit de spreekwoordelijke tent kan lokken. Hoewel Mr. Hyde probeert de balans te verstoren is het spel goed in balans, maar mocht een van de spelers te deskundig zijn in het overwinnen, kan de moeilijkheidsgraad nog worden aangepast. Kwaadaardig leuk!