Review: Cat Stax / Dog Pile (999 Games)

Katten stapelen en honden op een hoop gooien klinkt makkelijker dan je denkt. Naast hun vrije wil en (waarschijnlijke) weerstand, is ook maar één oplossing mogelijk! Hoop op je stapelskills in de kleine puzzelspelletjes Cat Stax en Dog Pile van 999 Games als onderdeel van hun nieuwe sololijn aan spellen. Stapel jij de dieren op elkaar, of verzamel je vooral bijtafdrukken?

Cat Stax en Dog Pile zijn elegante en handzame driedimensionale puzzelaars waarbij je een beperkt aantal katten of honden volgens een bepaald patroon moet leggen. Het bijgaande puzzelboekje geeft aan welke dieren meedoen (je gebruikt ze soms niet allemaal) en welke startposities je moet neerleggen. Vervolgens mag je ieder dier een keer neerleggen met als doel om het patroon te halen. Er mogen geen gaten ontstaan en er is steeds maar één oplossing mogelijk! Afhankelijk van de hoeveelheid dieren, lagen en startposities variëren de moeilijkheidsgraden van makkelijk naar expert.

Cat Stax en Dog Pile zijn wat mij betreft een van de beste puzzelaars in hun genre. Ideaal om alleen of samen aan tafel over na te denken – of juist om gewoon op tafel neer te leggen en zo nu en dan eens een puzzeltje te maken. Zelfs gasten zullen zich afvragen “hoezo die puzzel zo moeilijk is” en zichzelf vervolgens een uurtje op de kast jagen omdat ze zich erin vastbijten.

Kittige puzzelaar met een hondse moeilijkheidsgraad. Het begint heel makkelijk… maar ben jij de stapelexpert?